האם חברת האינטרנט יכולה להגן עלינו בקניות אונליין?

בשנים האחרונות הפך תחום המסחר האלקטרוני ליותר ויותר פופולרי. אנשים קונים בימינו כמעט הכל באינטרנט, החל מביגוד והנעלה, דרך גאדג'טים אלקטרוניים ומכשירי חשמל, ריהוט ופריטים לעיצוב הבית, ועד לנכסים ובתים ובעצם מה לא? הקניות באינטרנט הפכו לדבר כל כך נפוץ בגלל הנוחות והקלות בהן נעשות ובעצם כך שהן מאפשרות לנו גישה למבחר ענק של מוצרים מבלי שנדרש כלל לקום מהספה. אך לצד כל היתרונות, אין ספק שעצם העובדה כי אנשים משאירים פרטים רגישים שלהם כמו אמצעי תשלום ברחבי הרשת יצרה פתח ללא מעט בעיות וניסיונות של כל מיני האקרים ונוכלים לגנוב מידע וכספים ואנשים תמימים. כאן נשאלת השאלה, האם חברת האינטרנט שלנו יכולה להגן עלינו כשאנו רוכשים דברים ברחבי הרשת? בואו ננסה להבין אם זה אפשרי בכלל ואם כן איך זה קורה.

אבטחה של תשתיות

ספקיות האינטרנט שלנו בעצם מאפשרות לנו הזרמה וחיבור לרשת האינטרנט דרך תשתית. ככל שספקית אינטרנט טובה ומנוסה יותר, כך היא עובדת עם תשתיות חכמות ומתקדמות יותר, אליהן קשה הרבה יותר לפרוץ. בואו ניקח לדוגמה את ספק אינטרנט ITC, המציע ללקוחות מגוון תשתיות בהתאם לצורכי השימוש. אותן התשתיות בהן משתמש הספק הזה, מוכרות וידועות כתשתיות בטוחות, כאלה שיותר קשה לחדור ולפרוץ אליהן. בדרך הזאת יש השפעה ישירה לחברת האינטרנט על אבטחת המידע שלכם ועל הבטיחות בעת קניות אונליין.

חברת אינטרנט - להגן בקניות אונליין

מערך הגנה ולוחמת סייבר של ספק האינטרנט

כל ספק אינטרנט מפעיל בעצמו מערך הגנה על המידע שעובר דרכו למען שמירה על הלקוחות. ישנם ספקים בטוחים יותר וספקים בטוחים פחות ובחירה בספק אשר ידוע בתקני אבטחה מחמירים, בהחלט עשויה להבטיח הגנה וביטחון רב יותר בעת קניות באינטרנט. חוות דעת על ספק אינטרנט ITC מגולשים רבים, מצביעות על כך שמדובר בגלישה בטוחה ונראה כי גולשים מעטים בלבד חוו פרצות אבטחה. מומלץ לבחון לעומק מה מציעה כל חברת אינטרנט מבחינת אבטחה והגנה על הפרטיות והמידע הרגיש שלכם, במיוחד אם אתם נוהגים לקנות באינטרנט הרבה ועובדים עם אתרים שונים של מסחר אלקטרוני.

ייעוץ והכוונה לשימוש חכם ובטוח

דרך נוספת בה יכולה חברת האינטרנט להבטיח חווית קנייה בטוחה יותר ללקוחות, היא דרך ייעוץ והכוונה לשימוש נכון ובטוח ואזהרה במקרים בהם ישנן סכנות פוטנציאליות. זה יכול להיעשות בשתי דרכים. הראשונה היא אזהרה בלייב כאשר אדם נכנס לאתר מסחר אלקטרוני שאינו מוכר ומאומת ועשוי להתגלות כתרמית, כמו למשל קורה לגולשים המחוברים לחברת ITC ונכנסים לאתרים כאלה. דרך נוספת היא על ידי ייעוץ טלפוני של נציגי חברת האינטרנט בהתאם לדפוסי השימוש של כל משתמש, במידה וזה מוכן לחשוף ולשתף אותם עם נציגי החברה. במצב כזה הם יכולים בהחלט לייעץ ולכוון לשימוש נכון ובטוח ובחירה באתרי מסחר אונליין בטוחים לשימוש.

 

נגישות
דילוג לתוכן