משקיעים חכם: מתקינים מערכת אנרגיה סולארית בגג הבית ונהנים מחשמל ביתי

האם אתם מעוניינים לצמצם את הוצאות החשמל שלכם? התשובה מן הסתם חיובית. ואכן, אנשים השקיעו ומשקיעים בכיוון זה חשיבה לא מעטה. עוברים לנורות חסכוניות יותר, שמים לב לכבות אורות כאשר הם לא בשימוש, שמים לב לנתוני צריכת החשמל של מוצרי חשמל שרוכשים וכן הלאה. כל מה שיסייע לצמצם את ההוצאות. אך האפשרויות בכך בסופו של דבר מוגבלות. אלא אם, אתם שוקלים לנסות כיוון אחר לגמרי – לייצר אנרגיה בעצמכם! זה נשמע אולי רחוק מאוד מהאדם הממוצע, אך יש לפחות מסלול אחד לממש זאת, אשר זמין ובשל ליישום מיידי: התקנת מערכת סולארית על הגג. מה זה אומר בפועל?

להרחיב את האפשרויות

בעולם המודרני, אנו תלויים במידה רבה מאוד במקורות אנרגיה שונים. אנרגיה הייתה תמיד חשובה, אך עם השנים, המין האנושי למד לנצל אותה טוב יותר ויותר. כיום, זה נחשב מובן מאליו, שבכל בית ממוצע יש בכל חדר שקעי חשמל ובמטבח נקודת גז. אך לא חייבים לעצור כאן. באמצעות התקנת מערכת של אנרגיה סולארית על גג הבית, ניתן לשנות את התמונה באופן משמעותי מאוד. כך ניתן לייצר חשמל לבד, לצמצם בעזרתו את צריכת החשמל הכוללת ובמידה ויש לכם עודפים, למכור אותם לחברת החשמל! מעבר ליתרונות אלה, לוחות סולאריים על הגג יסייעו לכם לצמצם תלות בחברת החשמל ובהפסקות חשמל ולמצות את ההשקעה הכספית בגג. זו ללא ספק גישה מיוחדת, אשר מרחיבה עבורכם אפשרויות. מצד שני, היא מחייבת חשיבה רבה והשקעה זהירה.

עוד על השיקולים הכספיים

הסיבה העיקרית שמובילה אנשים להתעניין במערכות סולאריות על הגג, היא כספית. כך שההיבט הכספי הוא בהחלט נושא שבו תרצו להתעמק במיוחד בהקשר זה. נתחיל מכך, שחשמל הוא לרוב סוג הוצאה גדול במיוחד בבתים פרטיים. תאורה, בישול, טלוויזיה, חימום בחורף וקירור בקיץ – התלות במקור אנרגיה זה רבה למדי. כך שהאפשרות לצמצם הוצאות אלה, גם אם חלקית, היא כמובן אטרקטיבית. במקביל, אנרגיה סולארית זמינה בשפע בארץ, אפילו בחורף והיא מוצעת בחינם! אם מחליטים ליישם מערכת כזו, השיקולים הכספיים נעשים מורכבים הרבה יותר. יש עלויות ראשוניות של הציוד הבסיסי שדרוש ועלויות התקנתו. יש עלויות של ייעוץ מקצועי וגם צורך באישורים מבעלי מקצוע שונים. עם הפעלת המערכת, תמצאו עצמכם בשלב ראשוני של "החזר ההשקעה" והוא עשוי להיות ממושך למדי. זאת, עוד לפני שתגיעו לשלב של חסכון כספי ובוודאי לפני הפקת רווחים. יש בנושא זה גם הרבה יחסי גומלין בין היבטים שונים. אם בחרתם למשל להתקין מערכת גדולה יותר, תפיקו יותר חשמל כמובן. מצד שני, העלות הראשונית תעלה ואם הספק המערכת מעל ל-50 קילוואט, יידרש היתר בנייה.

 

 

אז האם זה כדאי?

זו היא שאלת השאלות, אנשים רבים חושבים כיצד ניתן להוזיל את צריכת החשמל הביתית. בכדי לענות עליה, תצטרכו גם להתעמק בדברים באופן יסודי וגם לבדוק אותם מנקודת מבטכם האישית. כמה שטח פנוי יש לכם? מה התקציב שעומד לרשותכם? מה גובה הוצאותיכם השנתי על חשמל? מה מידת החשיפה של הגג שלכם לשמש? היבט זה אגב, משמעותי מאוד. ניתן להפיק חשמל אפילו בחורף, אך יש צורך לכוון את הפאנלים בכיוון ובזווית מתאימים. כמו כן, ישנו ההיבט של יעילות הפאנלים שרכשתם – היבט טכני אשר משתפר בהתמדה. קחו בחשבון גם את הצורך בתחזוקה תקופתית לפאנלים. יש צורך לבדוק אותם ויזואלית לתקינות ולנקות אותם מאבק. זה נשמע פשוט וזה אכן כך, עד שדברים שונים מסבכים את העניינים. ציפורים מקננות, רעפים שבורים (ניתן להתקין גם על גג רעפים), צמחיה או אובייקטים אחרים אשר מטילים צל על הפאנלים ועוד.

לסיכום

בשורה התחתונה, מדובר באפשרות שתהיה שונה למדי בין אנשים ובתים שונים. בכל מקרה, כדאי להכיר את הנושא ולבדוק, האם זה עשוי להתאים גם לכם.

נגישות
דילוג לתוכן